10 askelta autenttiseksi hostellirotaksi

Haluatko matkustaa ympäri maailmaa? Haluatko tehdä sen halvalla? Haluatko yöpyä kaukana pinnallisista Samsonite-turisteista ja majoitusalan terveystarkastajista? Vaikket haluaisikaan olla sellainen, kiinnostaisiko näyttää sellaiselta? Jatka lukemista, jos haluat antaa itsestäsi kuvan autenttisena travellerina!

1. Aidon hostellirotan tunnistaa ilmeestä, josta voi lukea viikkojen, kuukausien tai parhaassa tapauksessa vuosien reissuväsymyksen riippumatta matkan todellisesta kestosta. Turistibussieläkeläiset tekevät viikonloppureissuja, mutta sinä ”et enää edes jaksa muistaa kuinka kauan olet ollut reissussa”. Matkustaminen on niin nähty, vaikka olisit lähtenyt kotoasi eilen.

Matkustaminen on uuvuttavaa puuhaa. Vaikkei olisikaan, koeta näyttää siltä. (Kuva: Pixabay)

2. Olet saapunut kohteeseen. Oli kyseessä Kuala Lumpur, Venetsia, Rio de Janeiro tai Sortavala, et ole oikein vakuuttunut. ”Jotain vain puuttuu”, ja tämän todettuasi voit katsoa kaukaisuuteen aivan kuin muistelisit viiden vuoden takaista reissuasi, jolloin mitään ei puuttunut. Todellinen hostellitraveller ei innostu kohteesta, ja siksi hän viettää kaiken aikansa sisätiloissa paheksumassa. Turismi on pilannut kaiken, mutta se ei ole hostellirotan, vaan Kodak-matkailijan syytä. Tee tämä selväksi muille.

3. Hostellit ovat hyviä paikkoja säästää rahaa, mutta niissä joutuu kanssakäymisiin oravanpyörässään rimpuilevien tavismatkailijoiden kanssa. Se, että sinulla ei ole kavereita kotona, ei tarkoita että etsisit niitä matkallasi. Vältä siis tervehtimistä ja katsekontaktia, vaikka muut sitä kuinka hakisivatkin. Tiedäthän jo etukäteen, että maailmankuvanne eivät kohtaa.

4. Vietät siis kaiken aikasi hostellissa, joten tee se autenttisuutta vaalien. Varaa halvin, eli isoin ryhmähuone ja sänky mahdollisimman kaukaa ovesta. Kyhjötä kolossasi koko valoisa aika, mutta poistu huoneesta aina pimeän tultua. Tämä herättää muissa kysymyksiä yöllisten reissujesi syistä. Saavu takaisin vasta aamuyöllä. Saat varmasti kunnioitusta, koska olet eksentrinen. Et käy ulkona samaan aikaan kuin tyypilliset kiertoajelukellokorttilaiset.

Travelleri ei retkeile kuten turistilampaat, vaan keksii itse huvituksensa. (Kuva: Pixabay)

5. Kun saavut yöllä takaisin huoneeseen, tee se tiettäväksi sytyttämällä kattovalo. Tee se, vaikka taskulamppu olisikin ulottuvillasi. Etsi tavaroitasi säilytyslokerosta (mielellään metallinen) vaikket niitä tarvitsekaan ja käytä rinkkasi vetoketjua huoletta ääripäissään rivakkaan tahtiin, toistuvasti. Matkalla voi tulla ja mennä vapaasti. Ei pidä rajoittaa elämänääniä. Kello on konseptina tosi väljähtynyt. Sinä et enää edes tiedä, mikä se on.

6. Koska nukut takaisin mystisiä yökeikkojasi koko valoisan ajan, muut todennäköisesti pilaavat koko reissusi rupattelemalla huoneessa joutavia pitkin päivää. Muista paheksua uniasi häiritseviä pakettimatkailijoita. Pyydä heitä vaikenemaan.

7. Kun odotat sängyssäsi pimeän tuloa, voit vaikka kuunnella musiikkia. Tee se niin, että muutkin saavat nauttia mielimusiikistasi. Mikään ei niin riemastuta matkailuhenkistä porukkaa kuin kuulla erilaisia sävelmiä muualta maailmasta.

Hostellirotta ei sängystään poistu. Huom! Kuvan jalka ei välttämättä kuulu autenttiselle travellerille.

8. Voi olla pitkäveteistä matkustaa itsekseen ja maata sängyssä. Lievitä tylsyyttä viestittelemällä tai selaamalla nettiä. Tee se kännykällä, mutta älä missään nimessä vaimenna näppäinääniä. Täten kuulet, kun sormesi painavat ruutua. Ja niin kuulevat kaikki muutkin.

9. Et olisi autenttinen hostellitraveller ilman ideologiaa. Tässä vinkki: älä peseydy. Se kuuluu oravanpyörään. Ihmisen pitää olla luonnollinen. Sellainen aate on paras, jonka levittämiseen ei tarvitse nähdä vaivaa, vaan se huomaamatta raivaa tiensä yli-innokkaiden ryhmämatkalaisten tietoisuuteen. Vietä kolme päivää huoneessasi suihkua välttäen. Et ehkä koskaan huomaa huonetovereitasi, mutta he huomaavat kyllä sinut.

Aito travelleri ei kanna mukanaan oravanpyörää eikä suihkugeeliä! (Kuva: Pixabay)

10. Olet nyt viettänyt pitkän viikonlopun (tuntuu vuodelta) jonkun mitäänsanomattoman kaupungin halvimmassa hostellissa ja tulee aika vaihtaa kohdetta. Jos joku kysyy mihin, et tiedä muuta kuin että täällä on tosi ankea tunnelma. Jotenkin rajoittunut. Koska olet varannut halvimman aamuyön lennon, junan tai bussin, panet herätyskellon soimaan hyvissä ajoin yöllä. Älä herää ensimmäiseen soittoon. Torkuta. Torkuta niin kauan kuin haluat. Herättyäsi voit rymistellä lokeroasi, pakata kamppeitasi, panna vaikka musiikkia soimaan ja muista tietenkin sytyttää valot.

Artikkelin Kirjoittaja ei ole autenttinen hostellirotta ‒ vielä.

Hei, olisipa kiva, jos seuraisit matkaani matkaani Helsingistä Singaporeen maata pitkin Facebookissa ja Instagramissa #singaporexpress!

Facebook Comments
Please consider sharing

2 Comments on “10 askelta autenttiseksi hostellirotaksi”

  1. Loistavaa tekstiä! kyseiset rotat ovat kyllä mielenkiintoisia yksilöitä. Ideologisesti aina oikeassa ja muuta maailmaa paheksumassa. Ehkä he ovat vain parempia kuin muut…
    Kiitos jutusta! Täytyy seurata jatkossakin.

    1. Pitää varoa ettei reissuväsymys iske tohon malliin, sillä hostellirottuus on tarttuva ominaisuus!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *